PROGRAM

PROGRAM GINFEST 2022

Jedinečný zážitek pro všechny vaše smysly, stovky ginů a koktejlů k degustaci, semináře od předních barmanů a odborníků. 

Na Ginfestu máte možnost přechutnat různé styly ginů na jednom místě, a pochopit tak celou tuto zajímavou kategorii. Pro opravdové nadšence budou i letos připraveny v rámci základní vstupenky vzdělávací semináře a masterclasses s předními odborníky od nás i ze zahraničí na různá témata ze světa ginu.

  • Více než 150 různých ginů z celého světa 
  • Ginové koktejly od nejlepších barmanů
  • Semináře, workshopy a řízené degustace s předními ginovými odborníky
  • Promítání filmu o ginu
  • Skvělý catering a Dj’s

Odborným garantem Ginfestu je Barlife, exkluzivní specializovaný magazín zaměřený na moderní gastronomii. Tento respektovaný a nestranný titul je pro čtenáře zdrojem vzdělání, inspirace a zábavy již od roku 2004.

WALL STREET – unikátní výstava součástí Ginfestu

Ve Ville Pellé bude současně probíhat projekt WALL STREET, zaměřený na nejvýraznější autory s kořeny v české graffiti scéně.  (Jan Kaláb / Point, Petr Königsmark / Zeb One, Jakub Matuška / Masker, Michal Škapa / Tron, Jakub Uksa / Obic, Ondřej Vyhnánek / X-Dog a další). Expozice bude kombinovat závěsné obrazy s několika díly vytvořenými přímo na zdi galerijního prostoru. Základ autorské sestavy tvoří legendy českého graffiti, které se iniciačního projektu zúčastnily, ale i několik dalších silných writerů, kteří se vyprofilovali v mezidobí uplynulé dekády. 

Vstupné na výstavu je v ceně základní vstupenky na Ginfest.


Semináře Ginfest 2022

Vstup na všechny semináře je volný pro všechny návštěvníky akce. 

Ingredience jako klíč k dokonalému koktejlu

15:00 - 15:45

přednášející: František Holeček, Fever-Tree ambasador pro společnost UPB

Cesta k dokonalému koktejlu vede vždy přes kvalitní suroviny. I proto je potřeba věnovat pozornost používaným ingrediencím, na jejichž kvalitě si značka Fever-Tree velice zakládá. Seminář se zaměří na historii a zpracování konkrétních surovin, které jsou nezbytné pro výrobu prémiových mixerů Fever-Tree. Skrze seminář se tak můžete blíže seznámit nejen s příběhem chininu jako základní složky každého toniku, ale také s řadou dalších ingrediencích, mezi nimiž jsou například pomeranče z Mexika či zázvor z Nigérie.

Seminář proběhne v českém jazyce.

Asijská ginová cesta - od Japonska po Indii

16:00 - 16:45

přednášející: Kryštof Hordina, Whisk(e)y ambasador společnosti UPB a fanoušek značky Nikka

Přijďte obohatit svůj ,,jídelníček, a objevit historii, vývoj a využití ginů pracující s jistým "wau efektem".
V Evropě se na vlně popularity ginu již nějakou dobu vezeme, nyní se však část pozornosti přesouvá do Asie, kde si tento destilát získává velkou popularitu a začíná v regionu šlapat na paty i dlouhodobě úspěšnější whisky. Výsledkem je že samozřejmě rodí nové značky a produkty. Na značkách Nikka coffey gin a Amrut Nilgiris vám představíme průkopníky jimiž jsou již tradičně Japonsko a Indie, ale dají se očekávat nové, exotické giny z Thajska, Vietnamu nebo Filipín.

Seminář proběhne v českém jazyce.

Japonský highball - jednoduchá dokonalost

17:00 - 17:45

přednášející: Peter Bobula, Beam Suntory Brand Ambassador

Zvenčí je highball jedním z nejjednodušších koktejlů. Dovedeme-li ho k dokonalosti, stává se delikátním a osvěžujícím potěšením. Daleko komplexnějším, než se na první pohled zdá.

Precizní příprava, smysluplné ingredience, správný poměr a spousta lásky. Perfektní highbally potřebují přesně tuto kombinaci. A právě takové dostanete na Roku Gin baru. Po tomto semináři si jejich jednoduchou dokonalost užijete ještě víc.

Seminář proběhne v českém a slovenském jazyce.

Maison Villevert Gins

18:00 - 18:45

přednášející: Bruno Pereira, Export Area Manager

Odhalte tajemství francouzského ginu z hroznů. Kdy a kde se objevil, a proč je tak odlišný od ostatních ginů a jak se vyrábí. Během semináře bude možné ochutnat originální Royal Pear & Cardamon Gin, exkluzivní novinku letošního roku.

Seminář bude v angličtině.


Promítání filmu Gin: The Movie

Film "Gin: The Movie" je promítán ve spolupráci s Harvest Films, z,.s.,  rámci ozvěn Food Film Festu. Film je pro všechny návštěvníky akce zdarma. 

Promítání bude probíhat v následujících časech:

13:30 | 15:30 | 17:30